mag. Tanja Porčnik

Tanja Porčnik je predsednica Visio instituta. Obenem je zunanja raziskovalka na Cato institutu v ZDA. V preteklosti je Porčnikova bila višja raziskovalka na Ekonomski raziskovalni fundaciji Atlas v ZDA, predavateljica ameriške politične misli na poletni šoli Univerze Georgetown v Pragi ter raziskovalka za evropske javne politike in predstavnica za odnose s svetovnimi javnostmi na Cato institutu v ZDA.

Njena področja raziskovanja so ekonomska politika, človekove pravice in politična misel. Porčnikova je avtorica številnih člankov, analiz in knjig ter se redno pojavlja kot komentatorka tako v domačih in tujih medijih kot v dokumentarni filmih, kot na primer Europe’s Debt: America’s Crisis? (2012).

Porčnikova je soavtorica svetovnega Indeksa človekove svobode (The Human Freedom Index), ki izhaja letno in o katerem so poročali mediji po svetu, med drugim CNN, FOX, BBC, CBC, Foreign Policy, Newsweek, Forbes, Die Welt, South China Morning Post, Wired, France 24, India Today, National Review, RT, The Washington Times, The Australian, CNN International, CNN Arabic, One India, La Opinión, PanAm Post, Les Échos, El Mundo, The Korea Times, The Kuwait Times, Taiwan News, Il Foglio, The Epoch Times, Finmag, U.S. News & World Report, Morocco World News, Inquirer, Khaleej Times, The Jordan Times, Daily Pakistan, The Copenhagen Post, Nikkei Asian Review, Miami Herald, Huffington Post, El Tiempo, Sputnik, Sydney Morning Herald, Ghana Business News, Philippine Star, Kyiv Post in The New Zealand Herald, kot tudi mediji v Sloveniji, med drugim STA, Siol.net, Delo, Reporter, Večer in 24ur.com.

Po dodiplomskem študiju splošne ekonomije na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru in Univerzi Vrije v Bruslju, Belgiji je Porčnikova podiplomski študij ameriške politologije nadaljevala na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani in Univerzi Georgetown v Washingtonu, ZDA. Porčnikova trenutno pripravlja doktorsko disertacijo s področja ameriških študij na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani.


PUBLIKACIJE

KOMENTARJI

VIDEO

AUDIO