mag. Tanja Porčnik

Tanja Porčnik je predsednica Visio instituta. Obenem je zunanja raziskovalka na Cato institutu v ZDA. V preteklosti je Porčnikova bila višja raziskovalka na Ekonomski raziskovalni fundaciji Atlas v ZDA, predavateljica ameriške politične misli na poletni šoli Univerze Georgetown v Pragi ter raziskovalka za evropske javne politike in predstavnica za odnose s svetovnimi javnostmi na Cato institutu v ZDA.

Njena področja raziskovanja so ekonomska politika, človekove pravice in politična misel. Porčnikova je avtorica številnih člankov, analiz in knjig ter se redno pojavlja kot komentatorka tako v domačih in tujih medijih kot v dokumentarni filmih, kot na primer Europe’s Debt: America’s Crisis? (2012). Porčnikova je med drugim soavtorica svetovnega Indeksa človekove svobode (Human Freedom Index), o katerem so poročali številni mediji po svetu, med drugim CNN International, RT, BBC, FOX in CNN Arabic.

Po dodiplomskem študiju splošne ekonomije na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru in  Univerzi Vrije v Bruslju, Belgiji je Porčnikova podiplomski študij ameriške politologije nadaljevala na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani in ameriški Univerzi Georgetown v Washingtonu, ZDA.


Publikacije

Komentarji

Video

Audio