dr. Mark Zupan

Mark Zupan je raziskovalec Visio instituta. Obenem je predsednik Univerze Alfred v Združenih državah Amerike. V preteklosti je bil profesor ekonomije in javne politike na Univerzi Rochesterju ter direktor Bradley raziskovalnega centra javnih politik, kjer je v obdobju 2004-2014 bil dekan Simon Business School. Pred tem pa dekan in profesor ekonomije na Eller College of Management na Univerzi v Arizoni v obdobju 1997-2003. Med doktorskim študijem na Massachusetts Institute of Technology – MIT je bil asistent na oddelku za ekonomijo na Univerzi Harvard.

Zupan je avtor knjige Inside Job: How Government Insiders Subvert the Public Interest (marec 2017). Obenem je soavtov knjig Microeconomic Theory and Applications in Microeconomic Cases and Applications ter avtov številnih raziskovalnih člankov, med drugim objavljenih v American Economic Review, Journal of Law and Economics, Rand Journal of Economics, Public Choice in Journal of Regulatory Economics. Njegove kolumne so bile objavljene v The Wall Street Journal, The New York Times, The Financial Times of London, Los Angeles Times, BusinessWeek.com in San Francisco Chronicle.

Zupan je diplomiral iz ekonomije na Univerzi Harvard in doktoriral iz ekonomije na Massachusetts Institute of Technology – MIT.PUBLIKACIJE

KOMENTARJI

VIDEO

AUDIO